onsdag 19. november 2008

Gøy, gøy, gøy!!!


Jippi,dette var gøy folkens.Vi ruler:)Jeg var litt redd for at jeg skulle miste stemmen på lørdag siden den ikke var så bra på fredag.men takk og lov så var den så og si på plass.Det var kjempe gøy og spille når alle i salen ler,og ungene blir redd for godteriet sitt.Kan jo hende at Bea er på godis jakt.hehe.Jeg kan love dere alle at jeg spiser ikke så mye boller nå, er kansje litt lei.Men hva gjør man ikke for rollen sin:)Da er vi i gang igjen på torsdag.ses da. Ingrid-Anne(Bea.hihi)

Tanker ved en premiere



Hektisk aktivitet før premiere, jeg husker fortsatt ikke replikkene… Hvor var det jeg skulle gå ut etter scene 4? Skal jeg ta med noe? Hva var det jeg skulle si? For sent å øve mer, nå er det klart for forestilling. Det hviler en forventningsfull stillhet i salen. Jeg sitter i bestemorstolen og gutten begynner å snakke. Hører ham som en fjern dur og jeg vet at dette greier jeg ikke. Jeg kommer ikke til å klare å si ett ord. Nå har jeg ødelagt alt. Forestillingen må avlyses i siste øyeblikk, og det er min feil. All lyd rundt meg forsvinner, det eneste jeg hører er mine egne hjerteslag. Det dunker så høyt at jeg kjenner hele Folkets Hus riste. Jeg må vekk, jeg må ut herfra, nå reiser jeg meg og går, dette makter jeg rett og slett ikke. Gutten gråter, han legger hodet i fanget mitt. Plutselig hører jeg meg selv snakke. ”Bare gråt gutten min, bestemor er her.” Var det meg som sa det? Bestemor fortsetter å snakke. Jeg klarer det! Jeg har blitt bestemor! Hurra! Det aller meste går som det skal, replikkene kommer nesten helt av seg selv og jeg har greid det! Folk i salen koser seg. Folk på scenen koser seg. For en fantastisk følelse! For en fantastisk forestilling! Strømlingen, jeg elsker dere!
Kristin

Snart i gang igjen!


Så er 3 forestillinger vel gjennomført. Det har vært gøy, spennende og ikke minst nervepirrende for oss "grønne".
Det var rart å gå hjem fra jobb mandag å ha god tid. Frikveld!! Jeg tror jamen jeg savnet den hektiske stemningen "back stage".
Nå folkens gjelder det å fullføre med stil. Sees torsdag. Grugleder meg.
Kommer Du også. Torsdag kl. 18.00 er vi i gang.

Hilsen Hilde

søndag 16. november 2008

Vel overstått premiere!

Så var dagen kommet. Endelig var det premiere på forestillingen vår, som vi har jobbet med så lenge. Nervene var stort sett på plass og salen var full. Det var kjempegøy! Forestillingen fløt godt og responsen fra puplikum var god. Det ble den gode blandingen av humor, spenning og alvor som er så typisk for Roald Dahl. Dette ga mersmak, så nå gleder vi oss til de neste forestillingene. Ta med venner og kjente på en av forestillingene våre! Jeg tror ikke du vil angre!
Romerikes blad har lagt ut bilder fra forestillingen på hjemmesiden sin www.rb.no . Bildene ligger under lokal kultur.

onsdag 12. november 2008

Lysrigging




Endelig var alt det tekniske i salen klart og vi kunne rigge lys i går kveld. Vi har fått Kristin til å hjelpe oss med lyset og det ble en effektiv kveld hvor mye kom på plass. Jeg elsker denne fasen hvor vi jobber utover kvelden med det tekniske og vi ser at miljøene og scenene faktisk blir som vi har tenkt oss. Noen ganger blir det til og med bedre enn vi hadde sett for oss, og noen ganger må man justere litt før det faller på plass. Det er også en hyggelig stemning i salen på sånne kvelder som jeg setter stor pris på. I kveld er det to runder med gjennomkjøring så vi ligger ikke på latsiden!

mandag 10. november 2008

Dagene går fort


Gårsdagen var fin. Vi fikk ordnet mye og øvd godt på resten av scenene som vi ikke fikk tatt på lørdag. Karakterene våre faller på plass ettersom kostymer og rekvisitter er der de skal. Jeg spiller heks og Mrs Jenkins og det er utrolig hvor mye kostymene og skoene betyr. Plutselig er dama der, riktig nok med heksesminke. Se bildet over. I natt fikk jeg omgangssyke så for en gangs skyld var jeg ikke til stede i kveld. En til ble syk samtidig, så jeg håper bare at resten av gruppa holder seg friske framover. Sykdom er det eneste som kan sette oss ut av spill.

Jeg har drevet med teater i 20 år, men det er like spennende hver gang før en premiere. Hvordan blir resultatet? Kommer noen for å se på oss? Håper Strømlingene kommer for å se på sin nye teatergruppe og flotte framføringssal.

Hele Folkets hus er pusset opp og de driver med finishen i den gamle kinosalen nå. Det er en del av det tekniske som ikke er helt på plass, så en del av lys og lydsettingen blir forsinket for oss. Vi er vant til å måtte ta ting som det kommer så det går nok greit selv m vi blir litt stressa. Salen blir kjempefin til slutt. De flotte veggmaleriene har blitt restaurert og det har blitt satt opp lyd og lydutstyr som gjør salen ideell for både konserter, teater og konferanser.

I morgen er det atter en øvingskveld. Håper formen min er på plass!

lørdag 8. november 2008

Flyttedag

















I går kveld og i dag har vært innflyttingsdager. Vi har dratt med oss alt av kostymer, rekvesitter, scenografi osv inn i salen og på bakrommet. I dag har vi montert hyller vi skal bruke i forestillingen og sydd og klippet diverse stoffer. Anniken har til og med fått strikket en vest til den ene teatermusa vår. Mus har viktige roller i stykket må vite. Vi har også fått øvet en del så vi begynner å få oversikten. Dette er en spennende fase for alle brikkene er i ferd med å falle på plass og vi begynner å se hvordan resultatet kommer til å bli. I morgen er det en ny dag med øving og rigging...

Når kommer sommerfuglene?


Endelig er vi i gang:) Eller vi har jo holdt på en god stund, men det er ikke lenge igjen til vi skal vise oss frem. Johooo. Gleder meg så mye at jeg til og med har blitt syk, men the show must go on. Hihi. Akkurat nå går alt bra, har ikke fått besøk av noen sommerfugler enda. Men de kommer vel når det nærmer seg, og da er de ikke akkurat små sommerfugler. STORE, STORE sommerfugler. Jaja jeg veit ikke helt hva jeg skal skrive så jeg får vel bare gå å spise kremboller jeg da.mmmmmmmm;)Eller bananer, eller sjokolade eller is eller nei jeg veit ikke alt er jo så godt. Vanskelig å bestemme seg. Får håpe jeg har klart å bestemme meg når dagen nærmer seg... Ingrid-Anne

fredag 7. november 2008

Tanker før en premiere

En gammel drøm er gått i oppfyllelse! I en alder av 42 skal jeg endelig få prøve meg som skuespiller! En uke til premiere, og nervene er i aller høyeste grad på plass. Det er derimot ikke replikkene. Har alltid tatt ting så fort og lett, men nå klarer jeg ikke få de enkleste ord til å sitte i hodet. Hva er det som har skjedd? Har hjernen tatt pause? Jeg er da ikke SÅ gammel selv om jeg skal spille bestemor? Riktignok husker jeg enkelte replikker, men de har en lei tendens til å komme på feil tidspunkt. Litt uheldig med tanke på sammenheng og helheten i stykket… Må nok bare pugge og pugge. Intens øvehelg kommer nå, tenker alt virker bedre til mandan!
Kristin

søndag 2. november 2008



Vi har premiere den 15. november med Heksene av Roald Dahl. Billetter kan nå kjøpes på hovedbiblioteket på Strømmen og kan også kjøpes i døra. Mer info kommer etterhvert.